Szeretettel köszöntjük a Piroska Étterem és Vendégház honlapján!


Egerszalók Heves megyében, Egertől 6 km-re, a Mátra és Bükk találkozásánál fekszik.
A falu vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik.
Számos látnivaló mellett a hőforrás közelsége vonzza az idelátogatókat.


A Piroska Vendégház családias hangulatú környezetben várja a pihenésre,
kikapcsolódásra vágyó családokat, kisebb csoportokat.
A szobákhoz tartozó fürdőszoba, WC, televízió szolgálja a vendégeink kényelmét.
Az épülethez kamerával megfigyelt, saját parkoló tartozik. Vendégházunk a hőforrástól 800 méterre található.


A panzió melletti étterem kínálatában megtalálja a hagyományos magyar ízeket,
valamint a megszokottól eltérő különleges ételeket.
A 100 férőhellyel (nyári időszakban további 50 fős kerthelyiséggel)
rendelkező éttermünk alkalmas baráti és céges rendezvények lebonyolítására is.

Éttermi fogyasztásra Erzsébet utalvány felhasználható!
Széchenyi Pihenőkártya elfogadó hely!

Legyen Ön is vendégünk, kóstolja meg az étterem finom ételeit,
a ház finom borait!


Látkép - Bíró Péter felvétele

A kaptárkő elnevezés onnan ered, hogy a riolittufa tömbbe kunyhót vágtak, kő fekhellyel és polcokkal. A falu déli részén riolittufába vágott barlanglakás ok találh atók, ezeket ma már lakás céljára nem használják.A kirándulók egyik legkedveltebb célpontja a Laskó-patakon felduzzasztott tó, mint az Egri Bükkalja legnagyobb felszíni vize, amely élő- és madárvilágával jelentős természetvédelmi értéket jelent.

A faluban ma is látható barokk templom 1738-ban épült. Itt található a Csodatévő Mária-kegykép, valamint a rokokó faragású hordozható Mária-szobor a XVIII. századból. Búcsújáró helyként is ismert, nyaranta fiatalok ezrei látogatnak el a keresztény ifjúsági találkozókra. Egy dokumentum tanúsága szerint már 1249-ben volt Egerszalókon telepített szőlő. A török hódoltság után is folytatták a hagyományokat: a legfőbb fehér szőlőfajták a leányka, olaszrizling, muscat ottonel, zenit és a chardonay; a kék szőlőfajták közül a zweigelt, merlot, kékoprotó, cabernet sauvignon és cabernet franc.
Borászaink finom borokkal és csodálatos riolttufa pincékben várják vendégeiket.

Egerszalókon 2007 nyarán nyílt meg az exkluzív Gyógy- és Wellnessfürdő. Az 1900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 kül- és beltéri medence kapott helyet – gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék, visszhang Kneipp - és illatos medencék biztosítják a kellemes időtöltést az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt. Világszínvonalú gyógyászati, wellness és fitness szolgáltatások állnak rendelkezésre a gyógyulni és kikapcsolódni vágyók számára, a fürdő korszerű étterme, kávézója és wellness bárja az egészséges táplálkozás lehetőségét kínálja.

Egerszalókon már több, mint 80 vendéglátó várja az ideérkezőket.

Kívánjuk, hogy érezzék jól magukat kisfalunkban, fedezzék föl a település és a környék kincseit, látogassák végig a Mátra és a Bükk kirándulóhelyeit, gyógyfürdőit és kóstolják meg a borvidék finom nedűit!

A kis falu természeti értékei és a faluközösség még éltethető hagyományai határozzák meg a közösségi együttléteket, programokat. Ezek közül a legjelentősebbek: a pünkösdi Tor-Túra, a Keresztény Ifjúsági Találkozó július közepén, a Falunap augusztus utolsó szombatján és a Bor-Túra szüreti felvonulással szeptember végén.

 

Forrás: http://www.egerszalok.hu/

 

Hírek - Programok

Nyitott Egri pincék Pünkösdkor
Dátum: 2010. május 01. szombat 10:00

Bővebben...
 

IV. Egri Bormajális - Hagyományok kavalkádja
Dátum:
2010. május 01. szombat 10:00

Bővebben...
 

Egerszalók

Egerszalók egy közel 2000 lelket számláló kis község a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében.Természeti képződményeivel, finom boraival, vizeivel, kő emlékeivel illeszkedik az Egri Kistérség Kő-Túra útvonalába.
A falu vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik. Igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő hévízforrás. A domboldalon lefolyó víz 1900 négyzetméteres mészkőlerakódást - sódombot épített. A falu határában kaptárkövek találhatók, melyek valószínűleg vulkáni utóhatások következtében feltört kovasavas meleg vizek hatására erősebben átkovásodott riolittufa maradványai.

Bővebben...